Руската федерална служба за сигурност (ФСБ) заяви, че е предотвратила саботаж

...
Руската федерална служба за сигурност (ФСБ) заяви, че е предотвратила саботаж
Коментари Харесай

Русия обяви за още един предотвратен саботаж на Южен поток“

Руската федерална работа за сигурност (ФСБ) съобщи, че е предотвратила бойкот на газопровода " Южен поток ". Саботажът бил проведен от украинските специфични служби, афишира още държавната организация ТАСС.

Центърът за връзки с обществеността на Руската федерална работа за сигурност (ФСБ) афишира това за терористична офанзива. Мястото на планувания бойкот е тръба за експорт във Волгоградска област, която обезпечава доставка на природен газ към Турция и Европа.

Задържани са съветски жители, които са взели участие в подготовката на офанзивата. Иззети са четири магнитни мини, 4 кг пластични експлозиви, взриватели със забавено деяние, 593 хиляди рубли и средства за връзка, съдържащи преписка и договаряния с куратор от специфичните служби на Украйна, указания за сглобяване и инсталиране на взривното устройство, както и превод на пари и координати на мястото на гърмежа във Волгоградска област.

Следственият отдел на ФСБ е образувала наказателно произвеждане по членове 30, 205 ( " Подготовка на терористичен акт " ), 205.4 ( " Организиране на терористично съдружие и присъединяване в него " ) и 222.1 от Наказателния кодекс ( " Незаконно придобиване, прекачване, продажба, предпазване, предаване или преместване на взривни субстанции или взривни устройства " ).

Газопроводът " Южен поток "  беше план за транспорт на съветски газ през Черно море до България, само че по-късно планът беше анулиран или по-точно променен в интерес на " Турски поток ".

Обявеното разобличаване от страна на съветските служби идва откакто единствено преди няколко дни Швеция публично разгласи, че повода за повредите по " Северен поток "  е външна интервенция и съзнателно. Подводни детонации повредиха тръбопроводите през септември и доведоха до големи течове на метан, след което газоподаването по тръбопровода бе изцяло спряно. В момента Русия доставя по дълготрайните си контракти природен газ за Европа точно по " Турски поток " и по преноса през Украйна, който от началото на войната бе доста понижен.

Едновременно с това украинските, а и западни разузнавания предизвестиха, че Русия готви офанзиви под непознат байрак, вероятно в Белгородска област, която от началото на войната поддържа високо равнище на терористична заплаха поради граничната си позиция до Украйна. Губернаторът на Белгородска област разгласи и че строят защитни уреди по полоса. 

В средата на август месец Федералната работа разгласи, че е разкрила сходен бойкот, още веднъж във Волгоградска област, по сходен сюжет, само че против петролопровод - уредник украинските служби и с присъединяване на съветски жители. Не се знаят резултатите от следствието на този случай от преди три месеца. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР